Meisterduslaager

19-21.06.2023 toimus Jõgeva Valla Noortekeskuse eestvedamisel noortele kultuuriline meisterduslaager. Kolm päeva kestnud laager tõi lastele põnevust, uusi oskusi ja loomingut. Laagri esimesel päeval toimusid Punase Risti töötoad, kus õpiti esmaabi põhitõdesid ja meisterdati putukahotell, mille käigus õpiti loodust lähemalt tundma. Päeva lõpetas üllatuskülaline Andrei Zevakin, kellega lastel oli võimalus koos ka jalgpalli mängida. Teisel päeval andis Suukool noortele teadmisi hambahooldusest, muuhulgas ka seda, kuidas endale ise hambapasta valmistada. Näitleja Jaanus Tepomees juhendas teatrimängude töötuba, kus noored said avastada enda näitlejameisterlikkust, arendada väljendusoskust ja koostöövõimet. Lisaks eeltoodule said lapsed meisterdada mitmesuguseid esemeid erinevates töötubades – mobiilne töökoda Merkuur viis läbi puidutöö töötoa, kus valmisid puidust reketid, lisaks valmistati parkimiskellasid, võtmehoidjaid, nõelapatju, kummikomme, ellujäämise käepaelu ja palju muud. Vabal ajal lõbutseti ujudes, popcorni süües ja karaoket lauldes. Samuti oli suur rõõm, et laagri läbiviimisesse oli kaasatud ka Jõgeva Valla Noortekeskuse esimene välisvabatahtlik Ayşegül Içöz.

Suur tänu sponsoritele, kelleta ei ole laager sellisel kujul toimuda saanud – Eesti Punane Rist, Jõgeva Vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital ja Terminal tankla.